Translate/übersetzen/traduir/traducir/

16 verder naar het Zuiden

Ruta 40, de naam ven de weg die in Argentie van zuid naar noord loopt. Wij volgden deze naar het zuiden. Een totaal ander landschap dan we in Chili hadden.
Vamn groen, groen en nog eens groen naar een heleboel schakeringen bruin. Erg kaal en weids.
Het was even wennen maar het heeft wel iets.
Wat het niet heeft zijn benzinestations......
In Perito Moreno dachten we even te tanken, maar er was geen benzine meer. Kiezen tussen wachten tot de tankwagen zou komen of de reserve erin en rijden. Moest kunnen, er waren tot waar we uiteindelijk heen wilden 4 stations om te tanken.
1e station....... wachten tot 8uur in de avond, ach we redden het wel naar de volgende.
Toen ging ee een lampje branden, maar niet bij mij. 😁
De laatste 7 kilometer naar het stadje waar wel benzine was lukte ?? Wel of niet..
Bij een huis gevraagd of ze nog wat benzine hadden en natuurlijk kregen we wat liters.
Flesje wijn afgegeven, ze wilden geen geld, en karren maar. In het dorp hadden ze genoeg benzine dus alles weer  volgetankt. 😅
De volgende dag door naar El Chalten, tot dan waren de wegen goed, maar er begon een stuk van ongeveer 50 km wat alleen maar grind en keien waren. Ging allemaal goed en
El Chalten lag er mooi bij.
Ik naar een camping en Marta naar een hostel.
Op de camping werd ik verwelkomd door een aantal jonge gasten die net klaar waren met het braadstuk op de grill. Kon dus gelijk mee eten en spaans en engels kletsen. Het was een basis camping, maar erg leuke gasten in de omgang.
Dde dag erna waa het weer erg slecht en begon het hard te waaien in de avond. Ik zei voor de grap tegen mijn buurman dat de tent missxhien wel wilde vliegen. Toen ik op mijn matje lag kkwam er een hand de tent in met  ijn touw van de hangmat dat nog aan een boom  hing met de vraag of ze mijn tent moesten vastbinden. 🤣.
Natuurlijk moest dat, of de tent daardoor is blijven staan weet ik niet maar het was erg aardig wat ze deden.
Marta bleef langer in El Chalten om te wandelen. Het was een mooie omgeving dus ze kon haar lol op. Heb ook gewandeld, maar bergop vond ik steeds minder leuk dus maar langs de rivier een flinke toer gemaakt.
Met 2 nieuwe lifsters, 2 meiden uit Buenos Aires, naar El Calafate waar ik vandaag een beetje heb gelopen, een museum bezocht, koffie gedronken en dit heb getypt omdat het regende.
Om dan naar de gletscher tegaan is niet leuk dus ik hoop dat het  morgen wel goed weer is, want verder is hier in de buurt  niet zoveel te doen.

Dus tot ......
Afhankelijk van internetverbinding komen er ook foto's.....