Translate/übersetzen/traduir/traducir/

09 Naar het zuiden

Te lang in Puerto Varas blijven hangen. Kwam voornamelijk doordat ik toch besloten had een auto te huren om Patagonie in te gaan. Ik moest wachten op de papieren die nodig waren om Argentinie in te komen met een huurauto. Om in,uiteindelijk, El Calafate te komen moet je halverwege Argentinie in en dan verder naar het zuiden.
De auto moet over3 weken weer in Puerto Montt op het vliegveld zijn. Hoe dan verder zie ik wel weer.
Tijdens het kletsen met eten zei een Duitse vrouw dat zei op dezelfde dag als ik naar Chaiten wilde met de bus. Dan kan je wel meerijden zei ik natuurlijk en uiteindelijk na wat heen en weer gepraat reist ze 3 weken mee, of zolang als we het kunnen uithouden... 😁

Puerto Varas is een aardig plaatsje aan een meer. 2 Vulkanen staan , liggen ?, aan de andere kant van het meer, maar waren bijna alle dagen niet te zien vanwege de bewolking. Ik heb wat rondgelopen in het stadje, eten gekookt en ben met de lokale bus naar een ander meer gegaan en naar een waterval.
Heb ik trouwens niet gezien, want ik kreeg tijdens het lopen een lift van 2 mannen uit Santiago die zeiden dat de waterval niet veel voorstelde. Ja, en ik ga natuurlijk geen 8 euro betalen voor een kleine douche in de bergen.
Er zijn  echt een heleboel Duitsers hier in de omgeving, er is zelfs een officiele Deutsches Verein. Na wat gezoek las ik dat de Spanjaarden rond 1850 de gevluchte Duitsers hier aan het werk gezet hadden waarna velen zijn gebleven en land hebben gekocht.
Je leert nog eens wat onderweg...

 Nou, morgenochtend vroeg weg want we hebben een veerboot gereserveerd en dat is 3,5 uur rijden om om 10.30 uur te gaan varen voor 4 uur.

Tot..........